Паломництво по храмах і монастирях Закарпаття

21-23 червня 2016 року настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці протоієрей Роман організував паломництво по храмах і монастирях Закарпаття. Група прихожан відвідала православні святині гуцульського краю: собор Зіслання Святого Духа в Рахові, Свято-Миколаївський монастир в селі Іза-Карпутлаш де зберігаються мощі засновника монастиря преподобного Алексія Карпаторуського; Свято-Вознесенський жіночий монастир в с. Чумалево, храм Димитрія Солунського в с. Мала Уголька з мощами Іова Угольського, де має бути створений чоловічий монастир.

Наступного дня група побувала у монастирях Мукачевого: Свято-Миколаївському жіночому монастирі, заснованому у ІХ столітті ченцями, що проводжали княжну Анастасію, доньку Ярослава Мудрого, по дорозі до її майбутнього чоловіка угорського короля, та Красногорський чоловічий монастир, у якому відбувається чудо, подібне Кулевчанському:  на іконі розцвітають лілії.

Незрівнянна природа Карпат, привітні люди, світло православних святинь та молитва сповнили серця кожного паломника благодаттю та незабутніми спогадами.

1FvPx092RxU 4i823RzPH7E FpEiu7yxFVg hV4_fK_78qw iV1lusRQQ0o L69ATAgzNgU OGi97HNuYeU TgqmI4ACvsU h8Gi6Xr7frA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *